Tam Ekrandan çıkmak için
1 - Buraya sağ tıklayın.
2 - "Tam Ekrandan Çık" seçeneğini seçiniz.
Siteye giriş için uyum problemi yaşamamak adına Güncel tarayıcı kullanın!

16 Mayıs 2016 - Pazartesi


AKGÜN’DEN ERKEN TEŞHİS DEVRİMİ…

AKGÜN, Türkiye İnovasyon Haftası Ankara 2016 etkinliği’ne katıldı. Congresium, ANKARA (4 – 5 Mayıs 2016)

Türkiye İnovasyon Haftası Ankara 2016 etkinliği; inovasyon, tasarım, bilim, teknoloji, marketing, AR-GE, eğitim, iş dünyası ve enerji konularında dünyaca ünlü liderler, CEO’lar, uzmanlar ve akademisyenlerin katılımı ile 2 gün süreyle Ankara Congresium’da gerçekleşti.
Türkiye’de fark yaratan uluslararası profesyonelleri, sanayicileri, akademisyenleri ve üniversite öğrencilerini Ankara’da bir araya getirme, inovasyon odaklı konferans ve sergi ile global ölçekte gerçekleştirilen etkinlikte AKGÜN, Akciğer X-Ray Görüntülerinde Bilgisayar Destekli Tanı Sistemi ve Meme Kanseri Karar Destek Sistemi  Erken Teşhiste Devrim Yaratan Projeleri tanıttı.


Ekonomi Bakanlığı’nın desteği, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri’nin (OAİB) koordinasyonuyla düzenlenen ’Türkiye İnovasyon Haftası Ankara Etkinlikleri’ gençleri, akademisyenleri ve iş dünyasını buluşturdu.

Üretimde, ihracatta yüksek katma değerli ürünlere odaklanan Türkiye’nin bu hedeflere ulaşabilmesi için Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) yaktığı inovasyon ateşi Ankara’da devam ediyor. ’Sınırsız İnovasyon, Sınırsız Potansiyel’ sloganıyla Ankara Congresium’da başlayan ve iki gün süren ’Türkiye İnovasyon Haftası Ankara Etkinlikleri’nde dünyaca ünlü konuşmacılar öğrencilere, akademisyenlere, iş ve siyaset dünyasına radikal inovasyonun şifreleri sunuldu. ’Türkiye İnovasyon Haftası’nın etkinliklerinin önemine değinen TİM Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ, inovasyonda birinci sırada olmayı hedeflediklerine değinerek bunun için en büyük motivasyonun gençler olduğunu vurguladı. BÜYÜKEKŞİ, “Amacımız, inovasyon ve girişimcilikle yeni bir ekosistem yaratarak 13 milyonluk genç nüfusumuza meydanı bırakmak. Etkinliklerimize katılım her geçen yıl artıyor. Umuyoruz ki, bu sayede, ülkemiz kendi potansiyelini keşfedecek ve inovatif düşünce yaygınlaşacak.” diye konuştu.

“HEDEF DÜNYA TİCARETİNDEN DAHA FAZLA PAY ALMAK”

Etkinliklere katılan Ekonomi Bakanı Mustafa ELTAŞ da ticarette kuralların değiştiğini, farklı olanın ve insan yaşamını kolaylaştıranın önde olduğunu vurguladı. “Küresel ticaretin dinamiklerinden olumsuz etkilenmemek için ihracatçılarımız artık markalı ürünlere yöneliyor. Ar-Ge’ye yatırım yapıyor, tasarım yapıyor. Bunlar insan kaynağına dayanan çalışmalardır. Birkaç dil bilmek, birkaç bilgisayar programı bilmek artık yeterli değil. Geleceği görmek, trendleri yakalamak, vizyon sahibi olmak önemlidir.” diye konuşan Bakan ELİTAŞ, bu nedenle inovasyonun önemine dikkat çekti. Partner ülke Fransa Türkiye Büyükelçisi Charles FRİES de iki ülke arasındaki bilim, sanayi ve kültürel işbirliklerine değinerek Türkiye’de faaliyette bulunan Fransız markalarının yatırımlarına dikkat çekti

AKGÜN’ DEN RADİKAL İNOVASYONLAR

AKGÜN Yönetim Kurulu Başkanı Temel AKGÜN basın mensupları İle yaptığı konuşmada, “AKGÜN’ ün Türkiye’deki çok yüksek başarısının arkasında güçlü projelerimiz ve yüksek teknolojimizin yanı sıra en önemli etkenlerden biri de AR-GE’ ye verdiğimiz önemdir.”

Global arenada gerçekleştirdikleri çarpıcı büyümeyi Türkiye’de de yakalamak için yeni ürün gruplarına odaklanacaklarını söyleyen AKGÜN, AKGÜN’ ün 30. kuruluş yıldönümünün kutlandığı 2016 yılında  da çok başarılı bir yıl geçireceklerini, bunun için de hep beraber omuz omuza çalışacaklarını belirtti.  AKGÜN, “Yenilikçi, üstün kaliteli, rekabette farkımızı ortaya koyan ürünlerimizle satışlarınızı destekleyeceğiz. Kurum kültürümüz, insan kaynağımız ve sizler en büyük güvencemizsiniz.”  diyerek sözlerine devam etti.

2015 yılının AKGÜN için önemli değişimlerin yılı olduğunu söyleyerek her zaman daha iyiye ulaşma yolunda, değişime öncülük hedefiyle sürdürülen radikal inovasyon çalışmalarından bahsetti.

AKGÜN’DEN İKİ DEV PROJE
Bilgisayar Destekli Tanı

(BDT)  Nedir?


BDT, dijital radyolojik görüntülerde, görüntü işleme ve yapay zeka tekniklerini kullanarak radyolog için aşikar olmayan alanları (hedef tanıları veya patolojileri) belirleyen bir sistemdir.

BDT, bir bakıma radyolog için bir çeşit “yazım denetçisi” olup dikkat gereken alanları ve anormal bulguları işaretler,  otomatik veya yarı otomatik sayısal ölçümler yapar ve nihai olarak radyoloğun daha çok kanser vakası yakalamasına yardımcı olur.

Akciğer X-Ray görüntülerinde radyologlara ikinci görüş desteği sunmak üzere gerçekleştirilen otomatik nodül tespit etme sistemi ile daha çok kanser vakası yakalayarak sağlık hizmet sunumunun kalitesini arttırıp, radyologların gözünden kaçabilecek anormallikleri tespit ederek radyoloğun akciğer X-Ray görüntülerinde doğru tanı koymasına yardımcı olmaktadır. Bu anlamda AKGÜN Software olarak, akciğer kanserinin erken teşhisine yardımcı olmak adına TÜBİTAK desteği ile de böyle bir proje hayata geçirilmiştir.

MEME KANSERİ KARAR DESTEK SİSTEMİ  (MKKDS)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın SANTEZ desteğiyle geliştirilen, mamografi görüntülerinde kitle ve mikrokalsifikasyonların tespitini ve iyi huylu/kötü huylu olma olasılığını değerlendiren Akıllı Meme Kanseri Karar Destek Sistemi ile bilgisayarla tanıda Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilmiştir!

Amaç

  • Meme kanserindeki iki önemli anormalliği, kitleleri ve mikrokalsifikasyonları (memede kireçlenme) tespit etmek,
  • Kitlelerin ve mikrokalsifikasyonların iyi huylu/kötü huylu değerlendirmesini sağlamak.
Sistem Genel Özellikleri
  • Kitle ve mikrokalsifikasyonların konum bilgileri ve % olarak iyi huylu/kötü huylu olma olasılıklarının değerlendirilmesi,
  • Tanı bulmaya yardımcı olması yanında eğitim materyali olarak kullanılabilme olanağı,
  • Esnek lisanslama özelliği (gerek süreli, gerek süresiz),
  • Bütün marka PACS’lar ile entegrasyon.