2 Mart 2018 - Cuma
Ürünlerimizi Yerli Malı Belgesi ile Tescilledik…
1986’ dan bu yana bilişim sektöründe hizmet veren, kalite ve güvenin sembolü olarak müşterileri için yeni değerler yaratan misyonun simgesi AKGÜN; müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesiyle yurt içinde ve yurt dışında 400’den fazla kurumsal müşteriye eş zamanlı olarak hizmet vermektedir.
Türkiye’de ve uluslararasında birçok ilki gerçekleştiren AKGÜN Grup, Yerli Malı Belgesi alarak, sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında bir kez daha ilke imza attı. Sahip olduğu kalite standartlarıyla dünya ölçeğinde faaliyet gösteren ve müşterilerimizin beklentilerini önceden belirleyip üst düzeyde karşılamaya yönelik yüksek teknolojiye sahip çözümler sunarak müşterilerine değer katan AKGÜN Grup, %100 Yerli Malı belgesi ile de tescillenmiş bir sürecin taçlanmasını yaşıyor.
AKGÜN Grup olarak, müşterilerimize birçok avantaj sağlayacak yerli malı belgesine sahip olmakla ve Müşterilerimizin bizi tercih etmesinde sebep olacak bu belge yapmış olduğumuz imalatların da yerli olduğunu göstermektedir. Ülke ekonomisine katkı sağlayarak hem istihdamı hem de gayri safi milli hasılayı yükseltecek olan firmamız çoğunluğu yerli menşeili ürünler kullanarak imalat yapmaktadır.
Değerli müşterilerimizin de Ülke ekonomisine katkı sağlaması için yerli malı kullanması hem kendi işlerini geliştirecek hem de yerli malı kullanarak birçok avantajdan yaralanma imkânı bulacaktır.
Standartlaşmayı başarısının vazgeçilmez parçası olarak gören AKGÜN, PMI proje yönetim metodolojilerine uygun çalışmakta olup CMMI Level 3, Milli ve NATO Gizli Tesis Güvenliği, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 13485 tıbbi cihazlar yönetim sistemi gibi diğer ISO ve OHSAS belgelerine sahiptir. Sahip olduğu belgelerin yanı sıra Yerli Malı Belgesi de alarak, hizmet kalitesini en üst düzeye çıkarmıştır.
Yerli Malı Belgesi Nedir?
Yerli Malı Belgesi; sanayi sicil raporları ve kapasite raporları göz önünde bulundurularak, TOBB’a bağlı odalar ve borsalar tarafından sadece yerli üreticilere verilen bir belgedir ve ilgili ürünün Türk ürünü olduğunu göstermektedir. Yerli Malı Belgesine ait tebliğ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca 13 Eylül 2014 tarihli ve 29118 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu tebliğe ait uygulama esasları, TOBB Yönetim Kurulu’nun onayı ile 05 Kasım 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir. Bu belgenin düzenlenmesi ve ürünlerin denetlenmesi T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmektedir. Yerli malı belgesi verilmesi hususunda şartları ise yerli malı almak için başvuruda bulunmak isteyen kurumun bünyesinde bulunduğu odalar kontrol etmektedir. Yerli malı belgesi almış olan kurumların takibini sağlamak ve sahteciliğin önüne geçmek amacıyla TOBB tarafından bir otomasyon sistemi oluşturulmuş olup, bu sistem sayesinde toplanan belgeler 6 aylık periyotlar halinde ilgili bakanlığa iletilmektedir.
Yerli Malı Belgesi ve Önemi
Kamu kurum ve kuruluşlarının açmış olduğu ihalelere, askeri ihalelere katılım şartlarından birisi de firmanın yerli malı belgesinin olmasıdır. Bilindiği üzere “made in turkey” markasının gerçek manada ispatlanması ancak ve ancak yerli malı belgesi alınması ile mümkündür.